Cultura si presa in spatiul romanesc

"Un jurnalist este un medic social ,care trebuie sa trateze problemele sociale",acestea u fost cuvintele jurnalistului de origine palestiniana ,JABER AHMED,care au surprins intreg auditoriul prin incarcatura lor profunda .
Evenimentul cultural s-a lasat asteptat provocand in randul invitatilor un grad de curiozitate si mai mare,deoarece cu toti se asteptau cu nerabdare sa isi imbogateasca bagajul de cunostinte in domeniul jurnalismului.
Printre oaspetii de onoare s-au regasit oamenii imporantii din jurnalistica si anume:conferentiar universitar doctor Marian Petcu prodecan al Fcultatii de Jurnalism si Stiintele Comuniarii din cadrul Universitatii Bucuresti si vicepresidinte al Asociatiei Romane de Istorie a Presei care a afirmat " Romania avut relatii externe de cand exista presa". Si tara noastra a avut reprezentantii jurnalisti care au participat la conferinte si si intruniri in cadrul altor tari."La randul sau ,Romania,in anul 1958,a gazduit la Bucuresti un congres international al reporterilor."Cel de al doilea invitat, ORESTE ALEXANDRU SCARLAT TEODORESCU ,presedintele Clubului de Cultura si Presa Romano-Araba ,sustine "presa ar trebui sa fie mai intai informatie si mai apoi opinie".Si ultimul oaspete ,Jaber Ahmed,jurnalistul de origine palestiniana s-a referit la razboiul la televizor.
Conferinta internationala a fost organizata de Universitatea "Dunarea de jos"din Galati in colaborare cu Biblioteca judeteana V.A.URECHIA,care s-a desfasurat in sala Mihai Eminescu.Tema celei de a patra editii a fost MASS-MEDIA:Comunicare si Cultura.



Silvia Grigorica

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cui ii place Borcanu'