Studentii nu mai fug de conferinte!

Tot mai putini studenti s-au facut nevazuti in timpul conferintei dedicata lor. Daca pana acum o conferinta insemna tot ce poate plictisi mai tare un student, de aceasta data invitatii de seama s-au facut remarcati prin interesul lor pentru viitoarea generatie de jurnalisti, captivandu-i.
Veteranii presei romanesti au oferit o viziune tinerilor studenti despre ceea ce inseamna jurnalismul si sustin ideea ca este o meserie deloc usoara in care omul trebuie sa invete sa faca compromisuri si sa reuseasca sa isi cladeasca viitorul.
"Nu este usor sa devii om de presa in contextul actual" sustine Oreste Teodorescu, deoarece mass-media pe care o intalnim este diferita de cea pe care o invatam pe bancile facultatii.Un jurnalist trebuie sa fie multifunctional pentru a se incadra in campul muncii.
Cei trei invitati de onoare ai conferintei: Marian Petcu, Oreste Teodorescu si Ahmed Jaber au facut cunoscuta evolutia presei romanesti, desfasurarea procesului jurnalistic inca de la inceputul secolului XX celor aproximativ 100 de oameni prezenti atat studenti cat si profesori universitari.
Jurnalistul de astazi: formator sau deformator de opinie? Este doar o intrebare pe baza careia s-a discutat.
Conferinta internationala ajunsa la a IVa editie a avut ca tema :"Cultura si presa in spatiul european" . Conferinta a fost organizata de Universitatea "Dunarea de Jos" in colaborare cu Biblioteca Judeteana "V.A.Urechia" Galati.

Burlacu Roxana Gabriela

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cui ii place Borcanu'