Valentine’s Day – kitsch, ziua iubirii de profit



Este nevoie de o zi in care sa-ti arati iubirea sau simbolul ei a fost stins de comercial si de kitsch?
Ei bine, pariu ca nu stiai ca in USA sunt trimise in fiecare an 1 miliard de felicitari de Sfantul Valentin? Dar ca de Valentine’s Day se cumpara ciocolata in valoare de peste 1 miliard de dolari? Dupa parerea mea, aceasta “sarbatoare” este nimic altceva decat un kitsch siropos preluat de la americani, o zi greu de suportat din cauza avalanselor de inimioare rosii, felicitari si ursuleti de plus in culori ciudate, pe care… daca nu le cumperi… inseamna ca esti total lipsit de sentimente!
Si nu spun toate astea din simplul fapt ca in fiecare an se nimereste sa fiu singura in aceasta zi, ci mai degraba sunt revoltata din cauza faptului ca … oare chiar ne putem manifesta sentimentele fata de persoana iubita doar intr-o anumita zi a anului? Cat de superficial! De ce sa asteptam 14 februarie sa spunem ceva ce ar trebui spus în fiecare zi? Sau de ce tocmai acum se dau flori şi nu în toate celelalte 364 zile?
Indragostitii alearga ca nebunii dupa cadouri, rezervari la restaurante, cluburi, excursii… Nu putem face gesturi romantice, minunate, fara motiv si fara a fi “incoltiti” de aceasta “ocazie”? As fi fericita si as aprecia mult mai mult sa primesc un trandafir intr-o zi oarecare, decat de Valentine’s Day… cand stiu ca persoana de langa mine s-a simtit oarecum “obligata” sa mi-l daruiasca. Aceeasi poveste si cu Dragobetele…
Va doresc sa aveti un Valentine’s Day inundat de cele mai siropoase kitsch-uri si indragosteli, de ursuleti care tipa “I love you” ca disperatii, de inimioare rosii din catifea, de inimioare de ciocolata si de trandafiri rosii.
La multi ani cu ocazia zilei iubirii de profit, de ziua Sfantului Valentin!
[ Christine Stanciu ]

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cui ii place Borcanu'