Conferinţa Internaţională „Cultura şi Presa în Spaţiul European”





Cea de-a IV-a ediţie a Conferinţei Internaţionale „Cultura şi Presa în Spaţiul European” a avut loc în perioada 25-26 noiembrie 2011 şi a fost organizată de Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi, în colaborare cu Asociaţia Română de Istorie a Presei şi cu Biblioteca „V. A. Urechia”. Tema aleasă spre dezbatere la aceasta ediţie a fost „Mass-media: Comunicare şi Cultură”.


Universitatea „Dunărea de Jos” a fost gazda celei de-a IV-a editii a Conferinţei Internaţionale „Cultura şi Presa în Spaţiul European”. Conferinţa a avut loc in sala de lectură "Mihai Eminescu" a bibliotecii judeţene „V. A. Urechia” , care s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei peste 100 de studenţi si profesori care s-au adunat să asculte discursul jurnalistului şi omului de televiziune Oreste Teodorescu.
Deşi deschiderea oficiala fusese progamata pentru ora 10:00 aceasta a fost prelungită cu încă o oră pentru a da timp şi celor mai întârziaţi să ajungă.


Invitaţi speciali au mai fost şi : 
  • conf.univ.dr. Marian Petcu, prodecan al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti.
  • preşedintele Clubului de Cultură şi Presă Româno-Arab, Jaber Ahmed, jurnalist de origine palestiniană 

În a doua zi a conferinţei a avut loc o dezbatere in plen pe tema Presa şi Cultura/Războiul la televizor ( cu aplicabilitate pe războiul din Libia ,sacrificarea liderului Muammar Gaddafi ) şi o lansare de carte a lect.dr. Sorin Preda , FSJC

Alina-Maria Şerban

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cui ii place Borcanu'