Ca la noi... la nimeni



Moral sau nu, unii prefera mai mult dezordinea provocata de imbulzeala, pentru ca se ghideaza dupa zicala...”Cine se scoala de dimineata”...prinde cele mai bune reduceri. Cam asa se intampla pe la noi, ori de cate ori se deschide vreun magazin, sau se fac reduceri la anumite bunuri de consum.

Oamenii sunt gata cu orice ocazie sa se calce in picioare pentru un kilogram de zahar la jumatate de pret. Lasand la o parte aceasta nejustificata imbulzeala, ne indreptam, involuntar, priviea catre momanele de gunoi care zac la marginea oraselor, mormane pe langa care, unii dintre noi trecem aproape zilnic, iar suprafetele agricole din mediul rural s-au umplut de gunoaie de tot felul, din cauza faptului ca nu mai exista platforme de gunoi, iar oamenii sunt nevoiti sa duca resturile menajere pe terenul agricol aflat in posesia fiecaruia.

Ce sa mai vorbim de „suvenirurile” lasate padurii dupa ce petrecem in aer liber? Ne dorim sa ducem un trai cat mai decent, sa avem niste conditii normale de viata si sa fim priviti drept niste oameni civilizati, insa nu stim sa ne strangem gunoiul din urma noastra. Noi ne dorim intr-adevar o schimbare, dar asteptam ca altcineva sa aiba initiativa.

Drept urmare,...culegem ceea ce am semanat: suntem tara cu cele mai mari taxe si cele mai proaste drumuri nationale si nu in ultimul rand, tara in care infractorii isi fac de cap, dar, in schimb, beneficiaza de conditii de trai mult mai bune decat copiii institutionalizati sau batranii din azile.

De toate aceste lucruri si de multe altele, ne facem sau nu vinovati, dar totodata, am mai putea schimba ceva, desi...totul pare ca ar bate in retragere.


Claudia TRIFAN

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cui ii place Borcanu'