Conferinta internationala “cultura si presa in spatiul european”


S-a organizat si anul acesta cea de-a IV a editie a conferintei internationale “Cultura si presa in spatiul european”in colaborare cu biblioteca V.A.Urechia si Asociatia Romana de Istorie a presei.
 In cadrul conferintei au fost abordate o varietate de subiecte precum:efectele negative pe care le are presa asupra culturii noastre,legaturile stranse dintre jurnalistii nostri si cei straini precum si radacinile presei romanesti.
        Oreste nu a fost deloc optimist in ceea ce ii priveste pe jurnalisti,chiar s-a intrebat la un moment dat daca jurnalistul este formator de opinie sau mai degraba deformator.Acesta a mai declarat,de asemenea,ca jurnalismul e”in momentul 0”  si ca unica speranta de a mai schimba ceva se afla in mainile viitorilor jurnalisti.
           Conf.univ.dr.Marian Petcu a accentuat urcarile sau mai degraba coborarile presei,Jaber Ahmed a vorbit despre terorismul de la TV,unde apar tot felul de violente si lucruri morbide.
           In concluzie,conferinta nu a fost deloc optimista.Jurnalistul palestinian,Jaber Ahmed i-a incurajat pe tinerii jurnalisti sa creeze o revolutie spirituala de care a pomenit si Oreste “deoarece aceasta este scanteia care porneste un proces”.
          La aceasta conferinta au participat pe langa studentii de la jurnalism,o serie de invitati de seama precum: Ahmed Jaber-jurnalist de origine palestiniana,Oreste Teodorescu-producator Tv,Marian Petcu-prodecanul Facultatii de Jurnalism din Bucuresti si de asemenea profesori din cadrul Universitatii “Dunarea de Jos”.



.
Balabaneanu Maria

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cui ii place Borcanu'