Parcul C.F.R. spatiu de joaca pentru ...caini


Desi lipsa spatiilor verzi este deja o problema arhicunoscuta mai in toate orasele, zonele care ar putea fi folosite in acest scop au fost uitate demult de autoritati.

Facand o scurta plimbare dimineata, ajungi in parcul C.F.R. Imediat ce intri in parc, cu gandul de a te relaxa, gasesti o mare imbulzeala provocata de... caini alarmati. Mergi mai departe, incurajandu-te singur ca nu vei atrage atentia niciunuia si gasesti o banca pe care vrei sa te asezi, dar observi ca este rupta. Continui, totusi, sa mergi, bucurandu-te de aerul curat si de covorul de frunze asternut pe jos. Va trebui, totusi, sa fii foarte atent, pentru ca altfel, risti sa te trezesti in vreo groapa, sau in vreo canalizare fara capac. Cam aceasta este imaginea parcului C.F.R. din Galati. Nici nu ai crede ca pe aici vei mai zari vreun trecator, desi, nu demult, aceasta zona era considerata o adevarata oaza, in care oamenii puteau sa isi petreaca timpul liber. Acum , cainii vagabonzi sunt singurii care il viziteaza. Locuitorii din zona sunt nemultumiti ca acest loc a fost lasat de izbeliste de autoritati.

Arata ca un loc parasit. Cand eram mica, veneam si ma jucam aici. Acum nu mai seamana deloc cu un parc. Daca treci seara prin zona, sigur vei fi atacat de caini, care se simt aici ca la ei acasa.” a declarat Cristina Oprea, 19 ani.

Primarul Dumitru Nicolae a promis inca de acum doi ani ca va moderniza parcul, insa nu s-a tinut de cuvant. Se pare ca acesta a fost taiat de pe lista de Investitii a Primariei.


Claudia TRIFAN

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cui ii place Borcanu'