Desfiintarea Biroului de politie din Campusul "Al.I.Cuza"

Desfiintarea Biroului de politie din Campusul “AL.I.Cuza”,pune in pericol siguranta studentilor.O spune presedintele LSG, Dorin Cotet,care acuza conducerea Inspectorului de Politie ca a luat o decizie care incurajeaza aparitia infractiunilor in camine. 
Primele victime au si aparut:dupa 5 saptamani de la inceperea anului universitar, furtul de laptop-uri pare sa fie noua spaima a studentilor care locuiesc in campus.
Liderii Ligii Studentilor spun ca au aflat despre mai multi tineri,care au ramas fara bunuri personale, in urma spargerii unor camere.Toata povestea este pusa pe seama deciziei de desfiintare a biroului de politie din campus,care pare sa-i fi incurajat pe infractori.
 Despre furturile din campus au aflat toti studentii si sunt multi cei care cred ca simpla prezenta a politistilor in Biroul de al camine le oferea o oarecare siguranta.
Administratia campusului resimte , de asemenea, lipsa biroului de politie.De aceea deja au fost facute solicitari pentru reinfiintarea acestuia.
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Galati,comisarul Cristina Tatulici, a declarat ca decizia desfiintarii Biroului din Campus a fost luata in contextul reformei impuse de Ministerul Administratiei si Internelor.Caminele intra, astfel, in responsabilitatea agentilor  de la sectia 5 de politie. Reprezentantii LSG au amenintat ca, daca politistii nu vor avea din nou birou in campus,vor sesiza Alianta Nationala a Organizatiei din Romania si,prin aceasta, vor ajunge la Guvern.
(SIMONA STAN)    

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cui ii place Borcanu'