Gheorghe Andreescu – „veşnic tânăr şi neliniştit”

Fotografie: Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Galaţi





            La Sala „Nicolae Mantu” a Galeriilor de Artă, iubitorii artei plastice sunt aşteptaţi să admire cea de-a optsprezecea expoziţie personală de pictură a artistului gălăţean Gheorghe Andreescu. Această expoziţie cuprinde lucrări realizate în tabăra internaţională de pictură de la Balcic şi surprinde peisaje din Croaţia, Italia, de la Balcic şi de pe malurile Dunării.          
            Chiar dacă şi-a câştigat notorietatea prin intermediul evantaiului larg de activităţi artistice pe care le desfăşoară: pictură, grafică de carte, scenografie de operă şi operetă, muzeografie şi artă monumentală, cele mai apropiate sufletului îi vor rămâne mereu pictura şi desenul. El este un artist complet, oferind astfel patrimoniului cultural adevărate comori: de la superbele peisaje marine până la deosebitele ansambluri monumentale.
           Prima expoziţie personală a avut-o în timpul facultăţii, la sala „Kalinderu” din Bucureşti, iar până în prezent a reuşit să deschidă alte zeci de expoziţii, personale sau de grup, atât în ţară: Galaţi, Timişoara, Iaşi, Bucureşti, Constanţa ş.a., cât şi în străinătate: Franţa, Austria, Belgia, Germania etc. .
           Caracterul foarte interesant al acestei expoziţii este scos în evidenţă de faptul că tablourile nu poartă titluri. Ele sunt însoţite doar de reflecţiile distinsei scriitoare Katia Nanu, acest lucru evidenţiindu-le frumuseţea.
        Toate lucrările acestei expoziţii se remarca printr-un aer inedit, iar acest lucru se datorează temelor si tehnicilor noi abordate de Gheorghe Andreescu.
          Deoarece această expoziţie va fi deschisă până pe 19 noiembrie 2011, grăbiţi-vă să o vizitaţi pentru a vă bucura atât ochii cât şi sufletul!      


Ana Maria Mocanu 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cui ii place Borcanu'