Cultura si presa in spatiu european



                Universitatea ,,Dunarea de jos” din Galati in colaborare cu Biblioteca ,,V.A.Urechea” si Asociatia Romana de Istorie a Presei, au organizat cea de-a IV editie a conferintei internationale ,,Cultura si presa in spatiul european”
                Oreste Teodorescu a avut grija ca conferinta internationala sa contina si sare si piper.  Oreste a mentionat ca presa se afla intr-un punct zero.Singurii care pot salva presa sunt viitori jurnalisti.”Noi nu va lasam nimic,nici o mostenire,nu predam stacheta „cu aceste cuvinte Oreste Teodorescu a descurajat o parte din studentii participanti la conferinta.Oreste Teodorescu a avut de dezbatut tema”jurnalismul de astazi” , a vorbit din puctul dumnealui de vedere dar si experienta a avut un cuvant de spus.
In cadrul conferinte  a vorbit si  prof. Marian Petcu, de la Universitatea din Bucureşti care a vorbit despre istoria presei romanesti.Printre invitatii de onoare a conferintei a fost si Jaber Ahmed care a vorbit despre „Razboiul la televizor”si despre sacrificarea liderului Muammar Gaddafi.
            Deschiderea oficiala a avut loc vineri, 25 noiembrie 2011, la Biblioteca V.A. Urechia, in sala Mihai Eminescu , incepand cu ora 10.00.
Invitatii de onoare a conferintei internationale au fost conf.univ.dr. Marian Petcu, prodecan al Facultăţii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul Universitatii din Bucuresti, vicepresedinte al Asociatiei Romane de Istorie a Presei, Oreste Alexandru Scarlat Teodorescu, presedintele Clubului de Cultură si Presa Romano-Arab, Jaber Ahmed, jurnalist de origine palestiniană.





                                                                                                       Cerbu Simona

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cui ii place Borcanu'