Cultura si presa in spatiul european

Conferinta de la Biblioteca “V.A.Urechia”din Galati,a intrunit zeci de studenti si oameni
de cultura care un asistat la cea de a IV-a editie organizata la Universitatea “Dunarea de jos” din Galati - “Cultura si presa in spatiul european”.
Coferinta s-a bucurat de un numar mare de invitati ca Jaber Ahmed-jurnalist de origineinie palestiniana,Oreste Teodorescu,vicepresedintele Asociatiei Romane de Istorie,Marian Petcu,prodecan al facultatii de Jurnalism si Stiinte ale comunicarii in cadrul Universitatii din Bucuresti.
In cadrul coferintei au fost abordate subiecte cum ar fi:originile presei romanesti,relatiile dintre stat si presa,contactele presei noastre cu contactele presei straine,influenta si beneficiul presei asupra vietii.
In timpul discutiilor,Oreste nu a fost optimist cu publicul,ba chiar pe multi dintre studentii aflati la coferinta i-a descurajat declarind ca “jurnalismul e in momentul 0”si ca unica speranta e in mainele tinerilor jurnalisti care imbratiseaza aceasta profesie.
Discursul lui Marian Petcu a fost o mica prezentare a istoricului presei romanesti si
relatia acesteia cu presa internationala,relatind ca contactul intre jurnalistii straini cu jurnalistii romani exista.
In inchiere,dl.Ahmed Jaber a adus o flacara de speranta tuturor prin felul original prin care isi
exprima ideile mentionind si de “razboiul la televizor” aducind exemplu razboiului din Libia.
Am petrecut impreuna un timp minunat linga asa oameni de cultura de la care am invatat cite ceva si care ne-a lasat cu un parfum de intrabare asupra meseriei pe care vrem sa o urmam.

Betivu Daniela

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cui ii place Borcanu'