Cultura si Presa in Spatiul European

Studentii de la jurnalism au asteptat cu nerabdare cea de-a IV-a editie a Conferintei Internationale "Cultura si Presa in Spatiul European". Pe data de 25 noiembrie 2011, la ora 10:00, sala de lectura "Mihai Eminescu" a bibliotecii judetene "V. A. Urechia" era neincapatoare pentru cei peste 100 de studenti si profesori care au venit sa afle mai multe despre istoria presei.
Conferinta a fost organizata de Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati in colaborare cu Asociatia Romana de Istorie a Presei si biblioteca "V. A. Urechia" iar tema discutata a fost "Mass-Media: Comunicare si Cultura".
Deschiderea conferintei a fost facuta de directorul bibliotecii Ilie Zamfir urmat de Simona Antohi de la Departamentul de Jurnalism. Dintre invitati, dr. Marian Petcu, prodecan al Facultatii de Jurnalism si Stiinte le Comunicarii din cadrul Universitatii din Bucuresti, a facut o scurta prezentare despre evolutia presei de-a lungul anilor, acesta fiind urmat de Oreste Teodorescu care, printr-un limbaj destul de strident ne-a vorbit despre adevarata fata a jurnalismului si a subliniat ideea ca jurnalistul "e pe moarte". Ultimul, dar nu cel din urma, a fost jurnalistul de oricgine palestiniana Ahmed Jaber care ne-a insufletit printr-un limbaj parintesc si sfaturi de viata.


Roxana Bejan

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cui ii place Borcanu'