Presa, a IV-a putere in stat?

Vineri, 25.11.2011 a avut loc editia a IV-a a evenimentului Cultura si presa in spatiul european. Invitatii speciali ai conferintei au fost Marian Petcu, Oreste Teodorescu si Ahmed Jaber. Alaturi de acestia au fost prezenti atat cadre didactice, cat si numerosi studenti. Sala de conferinte a fost plina, iar participantii au fost incantati de dezbaterea care a avut loc.
Marian Petcu a facut o comparatie intre presa autohtona si cea de peste hotare, din prisma regimurilor politice. Oreste Teodorescu s-a intrebat daca jurnalistii sunt formatori sau deformatori de opinie, urmand apoi un discurs mai negativist despre acest lucru. Ahmed Jaber, jurnalist de origine palestiniana, a prezentat razboiul la televizor si cat de mult ne afecteaza mass media in zilele noastre.
Profesorii universitari impreuna cu Ilie Zamfir, directorul Bibliotecii V.A.Urechia, au prezentat si ei opinii si concluzii din experienta acumulata in presa.
Evenimentul a avut un succes astfel ca sala a ramas plina pana la sfarsit. Conferinta a fost organizata de Biblioteca V.A.Urechia in colaborare cu Universitatea Dunarea de Jos, Galati.

Cerchez Ana-Maria

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cui ii place Borcanu'