"Cultura si presa in spatiul european"

                          Activitate relaxanta pe data de 25 noiembrie 2005.
           Studentii de la jurnalism din cadrul Facultatii de Litere, Galati, impreuna cu alti invitati au decis sa participe la cea de-a patra editie a evenimentului "Cultura si presa in spatiul european". Intalnirea a avut loc in incinta bibliotecii "V. A. Urechia" in asociatie cu Universitatea "Dunarea de Jos" Galati si Asociatia Romana de Istorie a Presei. 
           Alaturi de directorul bibliotecii, Domnul Ilie Zamfir, au mai luat cuvantul invitati speciali precum Oreste Teodorescu, conf. univ. dr. Marian Petcu si jurnalistul de origine palestiniana, Jaber Ahmed.
           "Ne aflam intr-un imperiu al cuvintelor", "suntem niste oameni ai cartilor" sau "jurnalistul are caracterul unui teolog modern" sunt cateva dintre afirmatiile lui Oreste care a reusit, in acelasi timp, sa ne descurajeze dar sa ne si motiveze in viitoarea noastra meserie. In ciuda pesimismului sau in ceea ce priveste mass-media actuala si faptul ca presa nu mai este o "formatoare de opinie", Oreste spune totusi ca "viitorul il fac tinerii jurnalisti".




Ene Diana-Alexandra

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cui ii place Borcanu'