Studentii-mici contrabandisti cu tigari

In caminele studentesti din oras odată cu inceperea noului an universitar se realizeaza o mica contrabanda cu tigari aduse de la vecinii nostri de peste Prut.Studentii din Republica Moldova care la intrarea in Romania au voie doar cu doua pachete de tigari indraznesc mai mult si intra in tara cu cateva cartuse,ascunse,ce e drept,prin masina,printre bagaje,astfel ca ochiul vigilent al politistului de frontiera sa nu observe nimic.

Caminele studentesti au devenit astfel principala piata de desfacere si de castiguri ilicite.Un student din Republica Moldova castiga la un pachet circa 5-6 lei,contribuind incet dar sigur la prejudicierea statului si unde m-ai pui ca statul le acopera toate facilitatile de care dispun.

Sa se fereasca studentii de cineva?Ei bine ca nu,ei nu vand tigari doar cunoscutilor si nici nu le vand pe sub mana,ci te trezesti ca daca te duci intr-un camin studentesc ,poti sa-l intrebi direct pe portar cine vinde tigari si te va duce el la sursa,ca doar si el tot de acolo se aprovizioneaza.

Studentiilor romani,tigarile aduse de peste Prut le sunt ca o „mana cereasca”,in vremurile actuale de criza si in conditiile in care preturile au crescut excesiv,o economie de 3-4 lei la pachet este benefica.

Desi multi sunt cei care spun ca tigarile aduse de afara sunt mult mai slabe,vanzarile cresc.Mica contrabanda cu tigari din caminele studentesti ia amploare ,insa nimeni nu face nimic sa stopeze acest lucru.Pana cand cineva se va gandi sa ia masuri,studentii din Republica Moldova isi vor mari castigurile considerabil.

OANA-GEORGIANA FAINAREA

1 comentarii:

Anonim spunea...

Buna Oana, ai incercat vreodata sa fumezi tigari electronice?

Trimiteți un comentariu

Cui ii place Borcanu'